Newsflash

Thawan Thai is open op dinsdag 15 augustus (O-L-V Hemelvaart) van 17u00 tot 22u00!
 
 
 
 

 

 

 

Home arrow over de gerechten
Over de gerechten van Thawan Thai
openkeukenklein.JPG

 

 

Thaise finesse aan Westerse kwaliteit

Thawan Thai is bekend voor haar authentieke Thaise gerechten.

Thaise gerechten hoeven in se niet altijd spicy -pikant- te zijn, maar wel steeds smaakvol !

Bij Thawan Thai onderscheidt men grofweg drie groepen van gerechten :

  • de zachte gerechten, vaak met veel verse groentjes
  • de typisch Thaise currygerechten - meestal bereid met cocosnootmelk- die gaan van erg mild tot pikant, met minder groentjes
  • de pikante gerechten op basis van een chilisaus, opnieuw met een rijke groentemix
  • (voor de kenners zijn er de zeer pikante 'lauwe salades').

Smaak is bij uitstek iets persoonlijks, wat voor de één "niet meer te eten" is, mag voor de ander gerust pikanter. Thawan Thai respecteert de authentieke Thaise smaak, en in het algemeen kunnen we stellen dat de gerechten aangeduid met 1 chiliteken, voor Westerse magen goed verdraagbaar zijn. Sterker gekuide gerechten behouden bij Thawan Thai altijd hun fijne smaak, doch zijn eerder geschikt voor 'de kenners'.

Rijst is het basisproduct in de Thaise voeding, zo serveert ook Thawan Thai gestoomde Thaise Jasmijnrijst bij de hoofdgerechten. Op vraag kan deze vervangen worden door gebakken rijst (op smaak gebrachte rijst met specerijen en fijne groentjes) of door gebakken platte Thaise noedels.

Quasi al de gerechten worden bereid in een wok. Al de ingrediënten worden kort, maar op een groot vuur, erg heet gebakken. Door dat roerbakken schroeien de verse ingrediënten meteen dicht, zodat er geen waardevol vocht verloren gaat en ook de smaak optimaal bewaard wordt.

Typisch Thais is dat vlees of vis goed doorbakken wordt, maar groentjes daarentegen knapperig moeten blijven na het wokken. Verder valt ook op dat alles vooraf fijngesneden is. Dit uiteraard om het wokken mogelijk te maken, maar ook omdat in de Thaise opvatting messen niet thuishoren bij het eetgebeuren. Men eet met lepel en vork, waarbij het eten met de vork op de lepel (in de rechterhand) gelegd wordt. Thai gebruiken eetstokjes enkel bij noedelgerechten.

Bij Thawan Thai is alles eigen bereiding : de voorgerechtjes, dipsausjes, soepen, currysausen, enz... worden ter plaatse ook vers bereid naar eigen recept.

Op die manier kan Thawan Thai tegemoet komen aan specifieke wensen van de klant, mogen bepaalde ingrediënten bv. niet gebruikt worden, dan kan daar absoluut rekening mee gehouden worden.

Al de gerechten van Thawan Thai worden op identieke wijze -zoals in Thailand zelf- klaargemaakt. Méér zelfs, Thawan Thai stelt de strengste eisen aan kwaliteit en versheid. Steeds wordt gekozen voor 1ste keus ingrediënten.

Thawan Thai verlangt van haar levenranciers onberispelijke kwaliteit en énkel daarop wordt geselecteerd. Door de grote omzet die Thawan Thai dagelijks realiseert, worden al die ingrediënten dagelijks -sommige zaken zelfs tweemaal daags- aangekocht, wat garant staat voor hun versheid. Meerdere typisch Thaise kruiden worden door Thawan Thai zelf gekweekt -100% biologisch- en dagvers geplukt.

Uiterste hygiëne is bij Thawan Thai een vanzelfsprekendheid. De verzorgde open keuken laat dit de klanten graag zien.

Of men nu kiest voor iets pikants of eerder zacht, elk gerecht heeft zijn eigen smaakvol tembre, dit door de specifieke ingrediënten en de subtiele combinatie ervan.

Geen twee verschillende gerechten van de kaart hebben dezelfde smaak. Ongetwijfeld is er voor elk wat wils en vindt iedereen zijn gading in deze Thaise culinaire wereld !

                                                                      smakelijk !

(C) 2024 Thawanthai
Powered by Joomla!