Newsflash

Thawan Thai is open op dinsdag 15 augustus (O-L-V Hemelvaart) van 17u00 tot 22u00!
 
 
 
 

 

 

 

Home arrow Over Thawan Thai
Over Thawan Thai
gevel-icon.jpg

De Thaise alliteratie Thawan Thai betekent letterlijk "Thaise zon". Het logo : de zon, weerspiegelend in een rijstveld, geeft het nog duidelijker aan. Thawan Thai staat voor exotisch eten, Thais eten.

Thailand wordt alom geroemd als paradijslijke reisbestemming, o.m. door het zonnige klimaat, de vriendelijke mensen én het heerlijk eten. Het is het land waar de mensen leven om te genieten, leven om te eten. Het bereiden van lekker eten is een hoofdbestanddeel van het dagdagelijkse bestaan.

Thai zijn trots op hun verfijnde keuken, en in thuisland Thailand staat goed kunnen koken zeer hoog aangeschreven. Elke streek kent zijn specialiteiten, elke familie heeft haar eigen recepten. Méér nog dan hier geldt er het begrip "keukengeheimpje". De verworven kookkunst en finesses worden enkel via vader of moeder aan de volgende generatie doorgeven.

Helaas moet vastgesteld worden dat ook in Thailand deze eeuwenoude kennis bedreigd wordt door de oprukkende "modernisering", Verwestering. De huidige jeugd heeft wel 'beters' te doen dan met vader of moeder achter de kookpotten te staan en Westers Fastfood dringt steeds verder door in de eetcultuur van de jongeren.

Thawan Thai tracht echter 'een stukje nog authentiek Thailand' te zijn in Gent. De koks Sa, Sayan en Sathit zijn speciaal van Bangkok naar Gent overgekomen om u te laten genieten van hun heerlijke keuken. Zij brengen voornamelijk de Centraal-Thaise keuken. Deze is de meest gevarieerde van het land, gezien de beïnvloeding vanuit zuid-, oost- en noord Thailand.

Ondanks hun jonge leeftijd kunnen zij bogen op vele jaren ervaring. Als kinderen van een "Maekrua" (bekwame kokkin, die het eetgebeuren verzorgt bij tempelfeesten) werd het kookgebeuren hen met de spreekwoordelijke paplepel meegegeven. Via diverse taken werd deze kennis verder aangescherpt.

Thawan Thai heeft er voor gekozen haar gerechten voornamelijk kant en klaar als 'take-away' aan te bieden. Zij besteedt zo haar tijd aan waar zij goed in is, nl. het bereiden van fijne Thaise gerechten. U als klant betaalt dan enkel voor wat écht telt; het heerlijk eten. 

Zo slaagt Thawan Thai erin u een prijs/kwaliteit verhouding aan te bieden die ongeëvenaard is, de Thawan-Thai-touch krijgt u er extra bovenop, steeds ons motto indachtig : "topgastronomie aan meeneemprijs"

(C) 2023 Thawanthai
Powered by Joomla!